DN: AI? KI? Du kan ikke sette det bort til «de unge» denne gangen.

«AI? KI? Du kan ikke sette det bort til ‘de unge’ denne gangen» av Eirin Larsen i DN setter søkelyset på den viktige rollen kunstig intelligens (KI) spiller i vår hverdag. Med et tilbakeblikk på hvordan vi håndterte sosiale medier, oppfordrer Larsen til større ansvar og bevissthet i møte med KI.

Fra gleden og enkelheten ved sosiale medier til de komplekse utfordringene og etiske dilemmaene KI bringer – Larsen diskuterer hvordan vi tidligere har undervurdert digitale teknologiers påvirkning. Med over 100 millioner ukentlige brukere av plattformer som ChatGPT, er KI ikke lenger en fremtidig teknologi, men en del av vår nåtid.

Mens sosiale medier først ble sett på som en ufarlig plattform, har de avdekket dypere problemer som misbruk av persondata og manipulasjon. Larsen advarer mot å gjenta disse feilene med KI og oppfordrer til proaktivitet og ansvarlig tilnærming.

Med nye lovgivningsinitiativer som EUs Digital Services Act og en «AI Act», samt presidentordrer fra USA, er veien mot regulering lagt. Men Larsen understreker at det ikke bare er lovgivning som teller, men også våre personlige og bevisste valg rundt bruk av KI.

Dette er en vekker om at vi alle må engasjere oss – ikke bare overlate ansvaret til «de unge» eller teknologieksperter. KI er her, og det er på tide å ta ansvarlig og informerte valg for vår fremtid med teknologien.

Les kronikken her

Book et møte med en rådgiver. 

Våre eksperter står klar til å hjelpe deg. 

 

+47 916 76 880

kontakt@articonsult.no

Andre tjenester ➔