Store endringer hos OpenAI: Sam Altman til Microsoft for å lede forskning på AI.

Sparket fra OpenAI, ansatt av Microsoft

OpenAI har nylig gjennomgått store endringer. Sam Altman og Greg Brockman, medgrunnleggere av OpenAI, har forlatt selskapet for å lede et nytt avansert AI-forskningsteam hos Microsoft. Denne endringen kom etter intense diskusjoner og en overraskende beslutning fra OpenAIs styre om å avskjedige Altman. Mange medlemmer av OpenAI, inkludert Brockman, forlot firmaet i protest mot denne beslutningen av styret i OpenAI​​.

Microsoft, som allerede har investert over $10 milliarder i OpenAI og ervervet nesten 50% eierskap, har i etterkant av styrets avgjørelse gått til ansettelse av Altman og Brockman. Dette trekket blir sett på som et bevis på Microsofts evne til rask utførelse og forsterker selskapets konkurransefortrinn ved å sikre seg ledende eksperter innen AI. Analytikere har beskrevet dette som et «jordskjelv» i bransjen, og det antydes at uten Altmans ledelse kan OpenAI slite med å opprettholde sitt nåværende utviklingstempo​​.

Ny retning for OpenAI

Etter at Altman ble fjernet, ble Emmett Shear, tidligere administrerende direktør og medgrunnlegger av Twitch, utnevnt til midlertidig administrerende direktør i OpenAI. Shear har anerkjent at prosessen og kommunikasjonen rundt fjerningen av Altman har vært dårlig håndtert, noe som har skadet tilliten til selskapet. Han planlegger å ansette en uavhengig etterforsker for å gjennomgå prosessen og restrukturere ledelses- og styringsteamet​​.

Fremtiden for OpenAI og Microsoft

Denne overgangen markerer et nytt kapittel i AI-sektoren, med Microsoft som styrker sin posisjon og OpenAI som navigerer i en ny retning under Shears ledelse. Microsoft har uttrykt fortsatt forpliktelse til sitt partnerskap med OpenAI og ser frem til samarbeidet med Shear og det nye lederteamet i OpenAI​​.

Denne dramatiske endringen i lederskapet hos OpenAI og den påfølgende overgangen til Microsoft representerer et betydelig skifte i AI-landskapet. Med den nye rollen til Altman og Brockman hos Microsoft, og med Shear ved roret i OpenAI, kan vi forvente videre utvikling og innovasjon innen kunstig intelligens, både i produkter og forskning.

Andre innlegg

Les mer om AI og automatisering 

Book et møte med en rådgiver. 

Våre eksperter står klar til å hjelpe deg. 

 

+47 916 76 880

kontakt@articonsult.no

Andre tjenester ➔