Prompt Engineering: Google selskap tilbyr 3.5 millioner kroner

Vil Prompt Engineering utdannelser se en økning?

Visste du at Anthropic tilbyr opp til 3.5 millioner kroner i lønn for stillingen: ´´Prompt Engineer and Librarian´´? Stillinger som denne er selvfølgelig ikke for hvem som helst, men gir en pekepinn for hvordan jobbmarkedet kan se ut om 10 år. Goldman Sachs estimerer at omkring 300 millioner stillinger vil bli erstattet eller delvis erstattet av AI. Istedenfor å frykte denne revolusjonen mener vi at omstilling og forberedelser kan motvirke effektene for mange yrker.

Samfunnsomstilling

Introduksjonen av generativ AI kan bli sett på som da internett fikk medvind. Lærere trodde innovasjonen ville ødelegge samfunnet. Det samme sentimentet kan bli sett i dag. Enhver samfunns-disruptiv innovasjon vil kreve omstilling. Som de fleste vet ble mange stillinger erstattet av introduksjonen av internett, men flere jobber ble skapt med tiden. The Economic Times rapporterte at internett skapte 2.4 jobber for hver jobb den ødela. Dermed en positiv utvikling.

Internettboom

Samme tidspunkt i internettboomet var det høy etterspørsel etter mennesker som kunne bruke og forstod programmering. Etter hvert ble de fleste sektorer avhengig av internett for å kunne utføre jobbene sine. Et kjent eksempel er kvinnene ansatt av NASA for å løse komplekse kalkulasjoner for hånd. Introduksjonen av PCer fra IBM forårsaket at denne stillingen ikke hadde noe mening lenger, da PCen kunne håndtere langt mer enn de ansatte.

Det er vanskelig å si om AI vil gjøre det samme, men som alle børsmeglere, velger vi å se på historikk og trend for å tyde en mulig fremtid (det er dessverre ikke mulig å spå fremtiden nøyaktig.)

Løsningen?

Som nevnt er det vanskelig å forutsi fremtiden, men det er mulig å gjøre visse tiltak og bruke dette som en ´´hedge´´, mot en samfunnsendring. Ved å utvikle ferdigheter innen AI landskapet kan det forårsake en gjensidig avhengighet, da menneskeheten er avhengig av å tilpasse seg teknologisk utvikling – ikke motsatt. Dersom du håper på at EU skal regulere dette, ville jeg ikke holdt pusten. Det samme ble sagt om introduksjonen av PCer og internett – historikk og trend.

Det er i dag svært få som faktisk studerer for å tilpasse seg den kommende endringen. Flere skoler tilbyr i dag studieløp som fokuserer på AI, men de fleste overser praktiske implikasjoner. Dette var noe av inspirasjonen for å starte ARTI Consult. Ved tiden av oppstart var det flere seminarer som kun henviste til det tekniske aspektet. Jeg vet selvfølgelig ikke bakgrunnen til lesere, men antar at de fleste ikke planlegger en utdanning innen AI forskning.

Om en skal tenke realistisk vil det være lurt å ikke anta at man til enhver tid er blant 0,1% av populasjonen som har tid, ressurser og evnen til å ta en slik utdanning. Til tross for dette kan en start være å lære seg mer om praktisk anvendelse av AI – Prompt Engineering for eksempel. Yrket er i en tidlig fase, men en gang i tiden var programmerere og data-analytikere også det. Som tiden har vist, har disse yrkene vært svært ettertraktet på jobbmarkedet.

Dersom du har lyst til å lære mer om hvordan du kan forbedre evnene dine i AI-verdenen, anbefaler vi å legge ved kontaktinformasjonen på nettstedet for en prat. Kanskje dette er starten på din nye omstilling til samfunnsutviklingen.

 

Les mer om nyheter innen AI samarbeid og investeringer

Canada: https://articonsult.no/2024/04/12/ai-investeringer-i-canada/

USA og Japan: https://articonsult.no/2024/04/16/ai-nyheter-usa-og-japan-samarbeid/

Andre innlegg

Les mer om AI og automatisering 

Book et møte med en rådgiver. 

Våre eksperter står klar til å hjelpe deg. 

 

+47 916 76 880

kontakt@articonsult.no

Andre tjenester ➔