MyGPTs: Guide for nye brukere

Er du klar for å revolusjonere hvordan du jobber med kunstig intelligens? Med lanseringen av MyGPT har ChatGPT blitt et enda bedre verktøy som kan tilpasses og brukes over en rekke bransjer og roller.

Hva er MyGPT? MyGPT transformerer GPT-4 fra en generell chatbot til din personlige virtuelle assistent. Tenk på det som å skreddersy et verktøy nøyaktig til ditt fagfelt – enten det er søkemotoroptimalisering, innholdsproduksjon eller dataanalyse. MyGPT formes etter dine behov. Forestill deg å ha et team av spesialister, tilgjengelig 24/7, som kan ta seg av spesifikke oppgaver med presisjon og kompetanse.

Utvidet Funkjonalitet

Med MyGPT introduseres flere banebrytende funksjoner. En nøkkelfunksjon er muligheten til å laste opp og referere til Excel-filer og PDF-dokumenter, noe som betyr at din MyGPT alltid vil være informert og oppdatert med de siste dataene. Du kan også utnytte API-integrasjoner for å koble til eksterne tjenester som Zapier, noe som åpner for uante muligheter innen automatisering.

Opprette Din Egen MyGPT – Enkel Guide Husk: ChatGPT Plus-abonnement er en forutsetning.

Trinn 1: Definer formålet

Start med å klarlegge nøyaktig hva du vil at din MyGPT skal mestre. Dette grunnlaget vil veilede hele opprettingsprosessen, redusere komplikasjoner og sørge for at din bot blir så effektiv som mulig.

Trinn 2: Instruksjoner

Du kan skrive instruksjonene selv eller la GPT-4 generere dem for deg basert på dine mål. Det anbefales å starte med modellens egne forslag og tilpasse dem videre, for å unngå oversettelser.

Trinn 3: Datainnsamling

Den rette datatilgangen er avgjørende for en vellykket MyGPT. Last opp en PDF med merkevareinstruksjoner for markedsføringsinnhold som skal være «on-brand», eller et dokument med vanlige spørsmål og svar for kundestøtte. Dette sikrer at resultatet forblir presist og pålitelig.

Trinn 4: Testing

Test din MyGPT grundig for å sikre at den møter dine forventninger og krav. Eventuelle feil eller mangler kan justeres ved å oppdatere instruksjonene eller dataene.

Utforsk eksisterende GPT-er

Det er stor sjanse for at en MyGPT allerede eksisterer for ditt behov. OpenAI har en plattform hvor du kan utforske og vurdere skreddersydde GPT-er. Ikke alle funnene vil være like relevante, så det anbefales å sjekke https://mygpts.dev/popular for å se hva andre har skapt og hvordan disse rangere.

Noen av våre eksisterende favoritter:

VoxScript: Analyserer Youtube-videoer. Tillater også for å spørre om informasjon som eksisterer i videoer for videre forklaring

ScholarGPT: Stor database av forskningsartikler. Her er det også mulig å spørre om forklaringer

Teambuilder: Som navnet tilsier hjelper teambuilder å finne aktiviteter og løsninger for å styrke lagånden.

WebPilot: En foretrukket løsning for å gi ChatGPT oppdatert innformasjon. PS: Denne gir gode resultater med standard prompts.

Får du fortsatt ikke resultatene du ønsker? Se vår guide på Prompt Engineering og hvordan input definerer output: https://articonsult.no/2024/03/13/5-tips-for-bedre…atgpt-resultater/

Dersom denne guiden ikke var til hjelp kan du også lese her: https://openai.com/blog/introducing-gpts 

FAQ – MyGPTs

Q: Må jeg være teknisk kyndig for å bruke MyGPT? A: Nei, MyGPT er designet for å være brukervennlig. Om du kan navigere grunnleggende funksjoner på en datamaskin, kan du også opprette og bruke en MyGPT. OpenAI tilbyr veiledning og støtte gjennom hele prosessen.

Q: Hva slags oppgaver kan MyGPT håndtere? A: MyGPT kan tilpasses et bredt spekter av oppgaver, alt fra å generere innhold og håndtere SEO til kompleks dataanalyse og kundestøtte.

Q: Er det dyrt å implementere en MyGPT i min virksomhet? A: Kostnaden vil avhenge av ditt ChatGPT-abonnement og omfanget av funksjoner du ønsker å inkludere. Det grunnleggende abonnementet gir mye verdi og kan være et kostnadseffektivt sted å starte.

Q: Hvor sikre er MyGPT-bots når det kommer til konfidensiell informasjon? A: Sikkerheten til din data er en prioritet for OpenAI. De har implementert flere lag med sikkerhet for å beskytte sensitiv informasjon, men det er også viktig å følge beste praksis for datasikkerhet på din side.

Q: Kan MyGPT integreres med andre systemer og applikasjoner jeg allerede bruker? A: Ja, takket være API-integrasjoner, kan MyGPT samarbeide med mange andre systemer og applikasjoner, for eksempel Zapier for automatisering av oppgaver.

Q: Hvordan kan jeg sikre at MyGPT forstår og opprettholder mitt merkevares språk og tone? A: Dette oppnås ved å laste opp brand guidelines og annet relevant innhold som din MyGPT kan lære fra. Den vil bruke denne informasjonen for å sikre at kommunikasjonen er merkevarekonsistent.

Andre innlegg

Les mer om AI og automatisering 

Book et møte med en rådgiver. 

Våre eksperter står klar til å hjelpe deg. 

 

+47 916 76 880

kontakt@articonsult.no

Andre tjenester ➔