MyGPTs: Lag en virtuell assistent med AI

MyGPT er en tilpasset AI-chatbot som er bygget på eksisterende GPT-4 modell. Den tillater personer å lage egne ´´virituelle assistenter´´, som kun er ment for hva de er skapt til. Dersom du er en markedsfører kan du lage bots som spesialiserer seg i; søkemotoroptimalisering, innholdsroduksjon, data-analyse, etc. Ved å gi spesifikke instrukser vil input og output alltid være relevant for hva du ønsker å oppnå med ChatGPT. Se for deg å ha et helt team av assistenter tilgjengelig til enhver tid – gode på sitt egne fagområde.

MyGPT funksjonalitet

MyGPTS introduserer flere funksjoner som kan være nyttig. En av de viktigste er muligheten til å laste opp Excel filer og PDF dokumenter. Chatbot´en kan referere til filene til enhver tid. Du kan også legge til i instrukser at den alltid skal benytte seg av filer før den genererer et svar. Videre er det også mulig å inkludere API interaksjoner som tillater ekstern funksjonalitet. Et godt eksempel er gjennom Zapier (automasjonsverktøy).

Merk: For å opprette en MyGPT må du først ha betalt versjon av ChatGPT.

Hvordan opprette en egen MyGPT

Trinn 1: Formål

Det er viktig å definere formålet av chatbot´en før man starter prosessen ved å lage en selv. Ved å kartlegge formålet oppstår mindre problemer med selve utformingen, noe som kan spare tid og gir mer presise bot´s til formålet.

Trinn 2: Gi instrukser

Det er mulig å skrive instruksene selv eller la modellen skrive instruksene basert på hva du ønsker å oppnå. Vi anbefaler å la modellen skrive instruksene selv først og redigere til hvordan man ønsker etterpå, som minimerer risiko for overseelse.

Trinn 2: Samle data

For å trene din MyGPT kan relevant data være viktig for å gi gode bots. Dette gjøres som regel via PDF-funksjon. Last opp en PDF med branding instrukser dersom du ønsker at markedsføringsinnholdet skal være ´´on-brand´´. Dersom det skal bli brukt for kundeservice, last opp generelle spørsmål med svar. Ved å gi Chatbot´en data og peke til innholdet, vil den alltid holde seg konsis, noe som minimerer feilsvar og hallusinasjoner.

Trinn 3: Trening og testing

Etter å ha opprettet en GPT bør man teste om den oppfyller det ønsketman lagde den for. I noen tilfeller kan instruksene være uklare, eller dataen mangelfull. Heldigvis er det mulig å endre på instrukser og data.

Bildet viser til OpenAI og MyGPTs funksjon

Eksisterende GPT´s

Det er en stor sjanse for at en MyGPT allerede eksisterer for ditt behov. OpenAI har en plattfrom hvor du kan utforske og vurdere skreddersydde GPT-er. Ikke alle funnene vil være like relevante/bra, så det anbefales å sjekke ut https://mygpts.dev/popular – i tillegg.

MyGPT gir deg muligheten til å gjøre generelle AI-verktøy til personlige assistenter skreddersydd for dine behov. Utforsk hvordan MyGPT kan forbedre arbeidsflyt og forbedre eksisterende prosesser.

Noen av våre favoritter

VoxScript: Oppsummerer Youtube videoer i tekstformat. Mulighet for å spørre inne i videoene.

Teambuilder: Som navnet sier, hjelper GPT`en med teambuilding

ScholarGPT: Indeks av forskningsartikler.

Får du fortsatt ikke resultatene du ønsker? Les artikkelen vår om Prompt Engineering og hvordan input påvirker output: https://articonsult.no/2024/03/13/hvordan-fa-bedre-resultater-ut-fra-chatgpt-og-microsoft-copilot/ 

Trenger du en mer avansert guide? Les: https://articonsult.no/2024/03/21/chatgpt-og-copilot-prompting/

FAQ

Q: Må jeg være teknisk kyndig for å bruke MyGPT? A: Nei, MyGPT er designet for å være brukervennlig. Om du kan navigere grunnleggende funksjoner på en datamaskin, kan du også opprette og bruke en MyGPT. OpenAI tilbyr veiledning og støtte gjennom hele prosessen.

Q: Hva slags oppgaver kan MyGPT håndtere? A: MyGPT kan tilpasses et bredt spekter av oppgaver, alt fra å generere innhold og håndtere SEO til kompleks dataanalyse og kundestøtte.

Q: Er det dyrt å implementere en MyGPT i min virksomhet? A: Kostnaden vil avhenge av ditt ChatGPT-abonnement og omfanget av funksjoner du ønsker å inkludere. Det grunnleggende abonnementet gir mye verdi og kan være et kostnadseffektivt sted å starte.

Q: Hvor sikre er MyGPT-bots når det kommer til konfidensiell informasjon? A: Sikkerheten til din data er en prioritet for OpenAI. De har implementert flere lag med sikkerhet for å beskytte sensitiv informasjon, men det er også viktig å følge beste praksis for datasikkerhet på din side.

Q: Kan MyGPT integreres med andre systemer og applikasjoner jeg allerede bruker? A: Ja, takket være API-integrasjoner, kan MyGPT samarbeide med mange andre systemer og applikasjoner, for eksempel Zapier for automatisering av oppgaver.

Q: Hvordan kan jeg sikre at MyGPT forstår og opprettholder mitt merkevares språk og tone? A: Dette oppnås ved å laste opp brand guidelines og annet relevant innhold som din MyGPT kan lære fra. Den vil bruke denne informasjonen for å sikre at kommunikasjonen er merkevarekonsistent.

Andre innlegg

Les mer om AI og automatisering 

Book et møte med en rådgiver. 

Våre eksperter står klar til å hjelpe deg. 

 

+47 916 76 880

kontakt@articonsult.no

Andre tjenester ➔