Demokratisering av film? – Adobe Premier Pro oppdatering

AI teknologi for video innhold og redigering

Adobe annonserte nylig AI-funksjoner til Premier Pro. Rykter florerer rundt tredjepartsintegrasjoner fra Runway, Pika Labs og OpenAI´s SORA. Videoredigering blir enklere og enklere. Videre i artikkelen går vi gjennom innholdet av oppdateringen samt eksempler. Orker du  ikke å lese? Se gjerne videoen fra Adobe.

Kilde: Adobe

Legge til og fjerne objekter

Adobe åpner opp for å fjerne og legge til objekter i videoer med AI. Dette kan være merker fra klær, personer, biler, etc. Dette minner om ´´Photoshops Generative Fill´´. Alt som kreves er å skrive inn hva som skal fjernes/legges til og/eller klikke på objektet, som illustrert under:

Utvide klipp

Den andre funksjonen innebærer utvidelse av klipp, altså forlenge. For eksempel er det mulig å forlenge en scene der noen smiler, så smilet varer lenger. Dette kan gjøre videoen mer dramatisk eller hjelpe med å understreke en faktor i en scene. Denne funksjonen kan altså bli brukt for å få scener til å virke lenger, noe mange anser som mer ´´stilrent´´ enn hyppige klipp.

Andre funksjoner 

I tillegg til ovennevnte funksjoner, har Adobe introdusert flere AI-drevne verktøy for å effektivisere videoredigering:

Tekstbasert redigering: Opprettelse av grove klipp ved å auto-generere transkripsjoner, velge tekst for å legge klipp til tidslinjen, og justere klipp som om du redigerer et tekst-dokument.

AI audio kategorimerking: Automatisk identifisering av lydklipp som musikk, dialog, lydeffekter, eller omgivelseslyd.

Tale til tekst: Effektiv oppretting av nøyaktige undertekster i over 18 språk, med skille mellom talere.

Forbedre tale: Fjern bakgrunnsstøy og forbedre dialogkvaliteten.

Scenedeteksjon: Automatisk klipping av scener basert på oppdagelse av overganger.

Automatisk fargejustering: Rask anvendelse av fargekorrigeringer.

Morph Cut og Color Match: Forbedre visuell kontinuitet og fargekonsistens over klipp.

Adobe Premier Pro tredjepartsfunksjoner

Adobe utforsker også muligheten for å integrere AI-modeller fra andre leverandører, men dette er i et tidlig stadie. De eksterne verktøyene skal primært hjelpe med å lage B-roll (for eksempel scener som illustrerer et landskap etter dialog). Som regel vil dette gi flere kreative muligheter og gjøre filmproduksjon billigere. Adobe har allerede demonstrert potensialet i disse verktøyene i tidligere videoer, men full integrasjon er enda ikke bekreftet

Fremtidige muligheter og utfordringer for videoprodusenter

Vi antar at Adobe funksjonene vil se en stor adopsjon fra filmskapere og markedsførere. Funksjonene tillater fleksbilitet og kreativ kontroll. Det er ikke sikkert vi ser 100% genererte reklamer og filmer blir produsert enda, men kommer helt sikkert til å bli brukt i å visualisere visjoner i en nærmere fremtid.

Adobe har vist en konkurransedyktighet i markedet, men er langt fra OpenAI´s SORA-modell som vi også har skrevet om tidligere. Det er viktig å bemerke seg at SORA-modellen kun innebærer generering av innhold og ikke redigering.

 

Er AI generert innhold etisk?

Som diskutert i en tidligere artikkel øyner USA og Japan AI-generert innhold. Uten restriksjoner vil som regel AI-modeller bli dårligere, men samtidig ønskes det å skjerme noe innhold. Adobe har introdusert ´´Content Credentials´´, for å ta et standpunkt for etisk bruk av AI i videoredigering og generering. Funksjonen skal sikre at sluttbrukere ikke blir misvist. Om et ´´watermark´´, er nok gjenstår å se.

 

Eksempel på video laget av AI (100%)

Adobe´s nye verktøy representerer et steg i retningen mot demokratisering av film. Dette åpner dører for alle til å være den nye Quentin Tarantino i eget hjem. Som nevnt tidligere ryktes det om en tredjepartsintegrasjon med flere ulike AI verktøy. Under er det en Star Wars kortiflm laget av ulike AI verktøy. Alt er 100% AI generert

Video av Abandoned Films

Du kan lese mer om Adobe´s oppdatering på deres nettsider: https://www.adobe.com/products/premiere/ai-video-editing.html

Les også på:

SORA-Modellen til ChatGPT: https://articonsult.no/2024/03/07/kan-fremtidens-i…met-sora-open-ai/

Andre innlegg

Les mer om AI og automatisering 

Book et møte med en rådgiver. 

Våre eksperter står klar til å hjelpe deg. 

 

+47 916 76 880

kontakt@articonsult.no

Andre tjenester ➔